2012. február 16., csütörtök

BKF ArtKickOff - 2. rész

A több napos előadássorozat zárónapján, Feuertag Ottót köszönthettük (immáron 2. előadásával) a KickOff színpadán, aki az EuropaDesign Zrt alapító tulajdonosa. Témája a "Végzős vagyok, hódítani akarok!" címen futott :). 
Mint azt lehetett látni mondandóján több éves tapasztalatokból leszűrve, tisztán és keményen közölte a főleg fiatalokból egybegyűlt közönségnek a komoly valóságot. Ráébresztette a művészettel és még megannyi hasonló beállítottságú embert, hogy ki kell tűnni dolgainkkal, lépni kell, egyedi ötletekkel előállni, hogy elérhessük azt amit szeretnénk és hogy sikeresek legyünk.
Rendkívül egyszerű dolgokat mondott el, melyek még is nagy nyomot tudnak hagyni az ember tudatában. Felmérte a közönség felszereltségét is, így bevonva minket a beszélgetésbe.
Ma már az alap felszereltségek közül kérdezett rá megannyi dologra, aminek kötelező jelleggel nálunk kel, hogy legyen, illetve rendelkeznünk kell vele számítógépeinken. Ilyenek voltak például:

  • saját QR-kód
  • okos telefon
  • névjegykártya
  • saját logó
  • saját weboldal
  • saját hírlevél, esetleg emailarculat

Csak így gyorsan néhányat említve. Meg is indokolta ezen dolgok használatának megkövetelését! Megpróbálok idézni pár dolgot pontokba szedve:

-okos telefon: azért kötelező ma már egy médiában foglalkozó embernek, mivel  ezekkel lehet lefényképezni a QR-kódott, ezzel pillanatnyi idő alatt információt szerezve egyes cégek adatairól és egyéb másról
hogy mi is az a QR-kód? kis fekete fehér négyzet, mely tartalmazza az adatainkat a címünktől kezdve a telefonszámunkon át egész a név és email elérhetőségünkig.
Mindenki egyszerűen ki tudja magának hozzá tölteni internetes oldalon a megadni kívánt dolgait a megfelelő rublikákba, majd ennek megfelelően a program generál egy képet kis fekete-fehér négyzetekből. Ezt lefényképezve okos telefonnal, a telefon analizálja és úgymond "megfejti" a kódot ezzel jutva hozzá a szükséges információkhoz. Nem kell se névjegykártya, se telefon, se semmi, csupán egy fénykép.

Íme az én QR-kódom példaképp:

Hagy ne soroljam fel, hogy ez a kompaktitás (saját szó kreálmányom x)) mennyi helyen és módon használható fel.
Ha befényképezed és analizálod a telóddal elvileg ezeket az adatokat kell tartalmaznia:  nevem, telefonos és email elérhetőségem, a blogom címe, a pozícióm, irányultságom és irányítószámom.


-névjegykártya; mely tartalmazza az előző információimat, ha nincs az illetőnek okos telefonja.

-saját logó; ez nem kérdés szerintem, egy grafikustól elvárjuk, hogy rendelkezzen saját logóval, eztel is bizonyítván egyfajta stabilitást, hogy valamit képvisel és elhelyezkedik a nagy világban. + ez alapján már sok dolgot megtudhatunk kreativitásából és adottságaiból.

-saját weboldal; hiszen valahol fel kell tüntetnünk magunkat és a referenciáinkat, melyekkel tudatjuk, hogy képesek vagyunk a kigondolt feladatok elvégzésére kiváló szinten

-saját hírlevél, esetleg email arculat; itt eléggé fogtam a fejem, meg kell jegyeznem....már már fájt annyira igaza volt kedves Feuertag Ottó úrnak. Gondoltatok már valaha arra is, hogy csak az email betűtípusát és színét sajátotokra váltsátok át? kreatív képet tegyetek bele? esetleg egész grafikás hátteret toldjatok hozzá?...

Ilyen kis apróságok is elegek lehetnek ahhoz, hogy emlékezzenek rátok, a sok email rengeteg között, mely érkezik manapság cégeknél, megrendelőknél, és médiában foglalkozóknál.

Volt még szó, a pillanatnyi információ és ötletfeljegyzésről...ergó diktafon,...itt megint előjön az okos telefon,..fénykép, videó, megjegyzésnek egy kis szöveg hozzá és minden napközben eszünkbe jutott dolgot dokumentálhatunk egyéb nagyobb fáradtságok nélkül...


Én rengeteg dolgot próbálok azóta máshogy csinálni, kezelni és meg kell mondjam, még magamat is megörvendeztetem vele, hogy nem a hétköznapi módon közelítem- és oldom meg a dolgokat.
A művészetben való életben maradáshoz talpraesettség, tisztán látás és gyors reagálás kell. Ahogy ő is mondta, egy jó ötlet eladja magát? TÉVES! EL KELL TUDNI ADNI. és ha az egyén kevés hozzá, hogy jól prezentálja pofátlanul, egosan, nagyképűen az ötletét, tervét, akkor nem is fog vele meggyőzni, megfogni senkit.


Ez van, ez a szomorú igazság, az életképes marad fenn, de nem szabad csüggedni!!!!!

Szóval vegyen mindenki nagy levegőt, tűzzön ki több célt és essen neki, mert nem fogja magát megvalósítani nélkülünk semmi.

Jóéjt! :)

JAH...majd el felejtem.
Így a végén megjegyezném, hogy akkora sikert aratott kedves Ottó Úr előadása (mely többek közt olvasható az EuropaDesign oldalán is) , hogy felkerült oda előadásának teljes tartalma egy 32 oldalas pdf-ben, mely ingyen letölhető a webről itt:  http://europadesign.hu/hu/hirek/72/vegzos-vagyok-de-hoditani-akarok

jó olvasgatást, elgondolkodást, ötletelést és megvalósítást kívánok ;)
TarkaBabAtesz

SZERK.: közben rájöttem, hogy kihagytam egy nagyon fontos témát, lesz 3. rész is :) addigra próbálok online-csokrot kötni hozzá! Ugyanis az ingyenes online tudásszerzésről lesz szó!! Stay tuned for more ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése